НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

39. Пътуване във влака

  Благодаря ти, Учителю - Радка Левордашка (1920-2014)
Алтернативен линк

ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВЛАКА


При един друг случай Йорданка пътува с Учителя Дънов във влака от Варна за София. Сядат в купето, влакът пътува и при тях влиза един старец, който моли да му се разреши да влезе и да погледне г-н Дънов. Той го поканва да влезе и старецът бил много щастлив, че може да види отблизо Учителя и да поговори с него. След кратък разговор той напуска купето.


След това в купето влиза една жена с две деца, която също пътува за София. По пътя децата огладнели, майката купила от една гара карначета с хляб и дала на децата да ядат. Йорданка я попитала: „Знаете ли какво ще ядете сега?". Жената я погледнала изумена и казала: „Това са карначета." - „Да, виждам, но знаете ли, че те са приготвени от умряло животно и вие направо тровите децата с тях!"


Жената почнала да се оправдава: „Но аз нямам какво да им дам да ядат." Учителя погледнал към жената и казал: „Свали чантата!" Тя свалила чантата, извадила кашкавал, отрязала по едно голямо парче от него, след това извадила хляб, отрязала и от него и дала на децата. Жената изхвърлила през прозореца купените карначета.


След като се нахранили, децата сладко заспали и повече не ги безпокоили.



  Благодаря ти, Учителю - Радка Левордашка (1920-2014)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ